At indgå partnerskaber mellem kommunen, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere for at samarbejde om et bedre klima er genialt. Så klar er meldingen fra Erik Rasmussen, stifter af Mandag Morgen, Sustainia og forskernetværket Navigation360, og han supplerede med, at ”den omstændighed at I lærer af hinanden og skaber et netværk af viden – det er det, der gennembruddet.”

Erik Rasmussen er ikke en ”Hr. Hvem-som-Helst” – det fremgår tydeligt i dette interview med Niels Viberg fra SkagaFM optaget på Hjørring Kommunes partnerskabsdag den 8. marts. Han er nu formand for en ”handletank”, der følger arbejdet med klimaindsatser i Hjørring Kommune. Handletanken består af en række prominente eksperter og forskere – hvor et par stykker også er medlemmer af Klimarådet – og som er støttet af Novo Nordisk fonden.

Hjørring Kommune har indgået aftaler med lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner og foreninger – klimapartnerskabsaftaler. Det sker for gennem dette netværk at dele viden og erfaringer på klima- og miljøområdet. Læs mere om netværket på https://denstoreklimarejse.hjoerring.dk.

Indslaget her vises – udover på hastv.dk – på HAS’ tv-kanal (12 for medlemmer af HAS). Er du mere til at bruge lyttebøffer, så find det som podcast på skagafm.dk: https://podcast.skagafm.dk/52/3195.

14. marts 2024 - Produceret af Kurt Larsen, HAS TV

Relaterede videoer

Kommende ældrecenter i Sindal får besøg
4:34
Det kommende ældrecenter er et stort byggeri. ...
Indvielse af børnehuset Svanen
9:40
Formand for Børne-, Fritids- og ...
2: Teknik- og Miljøudvalget - ved Søren Homann
15:46
Byrådets arbejde er det, der oftest er i centrum, ...